top of page

Proje Hakkında

Bu yıl 2.si gerçekleştirilecek olan bu projenin, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Programı kapsamında desteklenmesine karar verilmiştir. Projemiz 1-7 Ağustos 2021 tarihlerinde Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir.

 

Bu projede, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarında görevini sürdüren fen alanları (fen bilimleri, fizik, kimya ve biyoloji) öğretmenlerinin sosyobilimsel konuları öğrenmelerine ve derslerinde uygulamalarına yönelik etkileşimli etkinlikler gerçekleştirilecektir. Bu bağlamda projenin amacı fen alanları öğretmenlerinin sosyobilimsel konuları öğrenmelerini ve öğretmelerini sağlamaktır. Etkinlik içerikleri hangi konuların 'sosyobilimsel' olarak ele alındığı, sosyobilimsel konuların özellikleri ve öğretiminde hangi yöntem ve tekniklerin kullanıldığına yöneliktir.

Projemiz çeşitli küresel ve yerel sosyobilimsel konuların (GDO’lu ürünler, nükleer enerji, uzay kirliliği, aşılar, küresel iklim değişikliği, organ bağışı ve nakli, kök hücre) ve sosyobilimsel konuların öğretilmesi ile bağlantılı yöntem/tekniklerin (muhakeme, argümantasyon, eleştirel düşünme, drama, oyunlaştırma, 5E öğrenme modeli gibi) bulunduğu çok sayıda etkinlik içermektedir. Projede Aksaray Üniversitesi ve çeşitli üniversitelerden öğretmen eğitimi ve sosyobilimsel konularla ilgili çalışmaları olan öğretim elemanları uzman veya eğitmen olarak görev almaktadır. 

bottom of page